Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΤΑ «ΑΕΡΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟ-ΠΑΪΣΙΟΥ

ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΓΕΡΟΝΤΑ»:

Εν Αγίω όρει τη 23η Ιανουαρίου 1969
Σεβαστέ πάτερ Χαράλαμπε
[...]
Επειδή βλέπω τον μεγάλον σάλον που γίνεται εις την Εκκλησίαν μας, εξ αιτίας των διαφόρων φιλενωτικών κινήσεων και των επαφών του Πατριάρχου μετά του Πάπα
[...]
Φαντάζομαι ότι θα με καταλάβουν όλοι, ότι τα γραφόμενά μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βαθύς μου πόνος δια την γραμμήν και κοσμικήν αγάπην, δυστυχώς, του πατέρα μας κ. Άθηναγόρα. Όπως φαίνεται, αγάπησε μίαν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική Εκκλησία.
[...]
Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους φιλενωτικούς αδελφούς μας: Επειδή το θέμα της ενώσεως των Εκκλησιών είναι κάτι το πνευματικόν.
[...]
Αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον και υποχρέωσι ο καθένας ν' αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό νομίζω, είναι παράλογον.
[...]
Ας ευχηθούμε να δώση ο Θεός τον φωτισμόν Του σε όλους μας και εις τόν Πατριάρχην μας κ. Αθηναγόραν δια να γίνη πρώτον η ένωσις αυτών των «εκκλησιών».
[...]
Μέ πολύν σεβασμόν προς Ολους

ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:

1. «Επειδή βλέπω τον μεγάλον σάλον που γίνεται εις την Εκκλησίαν μας, εξ αιτίας των διαφόρων φιλενωτικών κινήσεων και των επαφών του Πατριάρχου μετά του Πάπα».

1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΦΙΛΕΝΩΤΙΚΕΣ» ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ (ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ) ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ (ΟΧΙ ΠΑΠΑ, ΑΛΛΑ) ΨΕΥΤΟ-ΠΑΠΑ.

2. «Φαντάζομαι ότι θα με καταλάβουν όλοι, ότι τα γραφόμενά μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βαθύς μου πόνος δια την γραμμήν και κοσμικήν αγάπην, δυστυχώς, του πατέρα μας κ. Άθηναγόρα. Όπως φαίνεται, αγάπησε μίαν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική Εκκλησία.»

2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΑΝ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΗΤΑΝ «ΠΑΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ, ΤΟΤΕ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΓΥΝΑΙΚΑ», ΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ;

3. «Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά όλους τους φιλενωτικούς αδελφούς μας: Επειδή το θέμα της ενώσεως των Εκκλησιών είναι κάτι το πνευματικόν.»

3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΟΙ «ΦΙΛΕΝΩΤΙΚΟΙ»!!!..
ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»;
ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ;
ΕΝΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ (ΥΠΕΡ ΤΟΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΝΩΣΕΩΣ). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ.

4. «Αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον και υποχρέωσι ο καθένας ν' αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό νομίζω, είναι παράλογον.».

4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ; ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΜΟΝΟ;

ΜΑ ΜΕ «ΕΥΧΕΣ» ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΒΡΑΖΟΥΝ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΣΧΙΣΘΗΚΕ ΑΦΟΥ «ΞΕΝΟΚΟΙΜΑΤΑΙ»; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΝ «ΕΒΡΙΣΕ» Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Όπως φαίνεται, αγάπησε μίαν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική Εκκλησία.»)

5. «Ας ευχηθούμε να δώση ο Θεός τον φωτισμόν Του σε όλους μας και εις τόν Πατριάρχην μας κ. Αθηναγόραν δια να γίνη πρώτον η ένωσις αυτών των "εκκλησιών"».

5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΟΥΦΙΕΣ» ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ.

ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.
ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ «ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ»; ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΝΕΣ;

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ «ΕΝΩΘΟΥΜΕ» ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΣ «ΑΕΡΙΑ», ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ (ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ;) ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΓΕΡΟ-ΠΑΪΣΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: