Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ

Χριστιανοφασίστες - αιρετικοί - σφουγγοκωλάριοι νεο-ορθόδοξοι, χρησιμοποιούν για την άλωση της Ορθοδοξίας, τον κωλόγερο Παΐσιο σαν… Δούρειο Γάιδαρο!



Και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ όλων αυτών που εκμεταλλεύονται τον γέροντα Παΐσιο είναι ότι σε υποχρεώνουν να τον πιστέψεις σαν αλάθητο σε όσα είπε ή είπαν ότι είπε, διαφορετικά σε κατατάσσουν στους αιρετικούς, αφού λένε δεν παραδέχεσαι ΟΛΕΣ τις απόψεις ενός ΑΓΙΟΥ (;;;!!!) της Εκκλησίας μας..

Και ποιοι τα λένε αυτά (ότι «πας μη Παΐσιακός, είναι αιρετικός»);

Τα λένε κάποιες «ομάδες», λαϊκών κυρίως, ύποπτης προέλευσης,  που εμφανίστηκαν πρόσφατα και δρουν με τις ευλογίες υψηλά ισταμένων εκκλησιαστικών προσώπων, ομάδες - σφουγγοκωλάριοι της Δεσποτοκρατίας αλλά και υποστηρικτές της ομοφυλοφιλίας στον εκκλησιαστικό χώρο!!!..


 Παΐσιος    

(182 αναρτήσεις στο μπλογκ "χαίρετε")

10 σχόλια:

ΔανάηCy είπε...

Πώς μπορείς να είναι κανείς τόσο σίγουρος για κάτι; που στο κάτω κάτω δεν είναι και μαθηματικά αποδεδειγμένο! Πώς μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι ο γεροντας Παίσιος ήταν ένας κοινος καλόγερος, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες αναφορές για τα πνευματικά του χαρίσματα και τις θαυματουργικές του προσευχές; Χωρίς να είμαι και σίγουρη, θεωρώ ότι δεν έχεις ασχοληθεί με τους πραγματικούς ΛΟΓΟΥΣ και τις χιλιάδες ενδείξεις (σχεδόν αποδείξεις) που πιστοποιούν την διαφορετικότητα του γέροντα. Σου εύχομαι να γνωρίσεις από κοντά ατομα τα οποία ήταν άθεα ή και εχθροί του χριστιανισμού και ύστερα από συνάντηση με τους σύγχρονους γέροντες άλλαξαν ριζικά τη θεώρηση τους επί των θεμάτων αυτών.

ΔανάηCy είπε...

Και κάτι ακόμη... θα ήθελα να ήξερα πραγματικά ποιος είναι το "ανθρωπάκι". Ο γέροντας που είναι πανευτυχής ζώντας σε μιαν άλλη διάσταση πέρα από την υλική και αποκτώντας εμπειρίες τις οποίες εμείς ούτε καν μπορούμε να συλλάβουμε με το μυαλουδάκι μας, ή ο "μάγκας" που βρίσκει το απόλυτο νόημα της ζωής στο κρασάκι, το σεξ, το φαί και στην απατεωνιά...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλημέρα Δανάη, και καλό Σαββατοκύριακο!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Παΐσιος

(182 αναρτήσεις στο μπλογκ "χαίρετε")

http://xairete.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82

Dimitris Roumeliotis είπε...

Οταν η μισαλοδοξια, η αμορφωσια, η εμμονη στην βλακεια, βρισκει δρομο στην δημοσιοτητα, εχουμε τετοιες φαεϊνες αναρτησεις.

Η ζωη των αγιων, ειναι το Ευαγγελιο στην πραξη, η Βασιλικη Οδος, η μεση οδος. Οταν καποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ενωχλειται απο τον Χριστο και οσους θελουν να τον ακολουθουν. Η ζωη των Αγιων Του, η συνυπαρξη τους με την Χαρι του Θεου, μεσα στην Εκλλησια, της οποιας κεφαλη ειναι ο ιδιος ο Χριστος, ο Προσφερων αλλα και Προσφερομενος, η καθημερινη ζωη μεσα στο Μυστικο Σωμα του Χριστου, γινεται στοχος αηθειων.

Και υπαρχουν πολλοι οι οποιοι αν δεν θελουν να ειναι Χριστιανοι, ομολογουν παντου Χριστο, ποιον Χριστον ομως??? Τον Θεανθρωπο υιο της Θεοτοκου?? προφανως οχι, ομολογουν τον χριστουλη που εφτιαξαν οι ιδιοι, και παραμενουν παντελως ασχετοι με τον αποκαλυφθεντα Χριστο, τον Χριστο με τον οποιο ζουσε καθημερινα ο γ. Παϊσιος και ο οποιος εδεινε απλωχερα την συμμετοχη του στην καθημερινοτητα οσω θελησαν να τον πλησιασουν. Και το μονο που μπορει καποιος να κανει, οταν με την βοηθεια ενος Αγιου πλησιασει τον Θεο, ειναι να εκφραζει την ευγμοσυνη του για την προσωπικη του συναντηση ,μεσω της διαπτροσωπικης παρεμβασεως ενος Αγιου με τον Αγιον Θεο. Ειτε αυτος ο αγιος ζει μεταξυ μας ακομα, ειτε ζει μπροστα στον Θρονο του Θεου αλλα και μαζι μας παλι.

Οταν λοιπον καποιοι ομολογουν την συμμετοχη ενος Αγιου στην ζωη τους, ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο γέροντας Παΐσιος (ο όσιος κωλόγερος) για τους σκατο-παπάδες: «Κουκουλώστε τους»!

http://xairete.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΚΩΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΣΧΟΛΙΑ

http://xairete.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

"Αυτοί λοιπόν οι οπαδοί του κωλόγερου Παΐσιου..."

http://xairete.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

Να σας ρωτήσω κάτι -ίσως φαινεται άσχετο με το άθρο,αλλά δεν είναι- Είστε υπέρ του παλιού ημερολογίου;;; ή θεωρείτε ότι δεν έχει σημασία; Ευχαριστω εκ των προτερων. Μ.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Τίποτε δεν είναι άσχετο, αγαπητέ φίλε.
Όλα μου σχεδόν τα θέματα, έχουν σχέση με την Εκκλησία. Και το ερώτημα σας, είναι και αυτό εκκλησιαστικό.

Εγώ λοιπόν, ακολουθώ το νέο ημερολόγιο.
Είμαι από παιδί στην εκκλησία, σαν κατηχητόπουλο αρχικά, και σαν ενεργό μέλος –Κατηχητής, σαν νέος και ώριμος μετά. Παλαίμαχος κατηχητής λοιπόν, και ακροατής χιλιάδων κηρυγμάτων… Χειροθετημένος δε, και Αναγνώστης, από τον αείμνηστο πατέρα Αυγουστίνο.

Δεν είμαι λοιπόν με το παλαιό εορτολόγιο, το οποίο ωστόσο ακολουθούν τόσο στο άγιο Όρος, όσο και στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Βέβαια, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε το γνωστό παλαιοημερολογίτικο ζήτημα, για το οποίο θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας.

Στο κύριο δε ιστολόγιο μου, το «χαίρετε» (αυτό με τις 14.500 αναρτήσεις, συνολικά) έχω αναρτήσει και 123 θέματα για το ζήτημα αυτό.

Η σχετική διεύθυνση είναι:

http://xairete.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%20%CE%95%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF