Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Καλογερο-Παΐσιος και Γεωργία Βασιλειάδου

ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ: «στη συνείδηση πολλών από αυτών που γνώρισαν τον γέροντα Παΐσιο, είναι άγιος αν και δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί από την Εκκλησία».

ΣΧΟΛΙΟ:

«Στη συνείδηση πολλών», λοιπόν.
Και καλά δεν λέει όλων όσων τον γνώρισαν.


Γιάννης: «Τον ρώτησα λοιπόν κάποτε τον φίλο μου, αν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του τέτοια φαινόμενα χάριτος στον γέροντα Παΐσιο. Χαμογέλασε λοιπόν και μου είπε: E, ας μην υπερβάλλουμε κιόλας.»


Παναγιώτης: Ακούστε λοιπόν ένα άλλο περιστατικό, με 75χρονο σήμερα καθηγητή, που γνώρισε τον «άγιο» γέροντα όταν αυτός ο καθηγητής ήταν νέος, και η γυναίκα του είχε πρόβλημα τεκνοποιίας.
Του είπε λοιπόν τότε, ο γέροντας, ότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάνει παιδί η γυναίκα του, αλλά έπεσε έξω. Η γυναίκα, δεν γέννησε ποτέ!
Πρόκειται για έναν, που ξέρω εγώ. Πόσοι άλλοι υπάρχουν άραγε που ξεγελάστηκαν από τις «προφητείες» του γέροντα και δεν τολμούν να το πούνε;

Αν βέβαια ο ««άγιος» γέροντας, είχε «πετύχει», θα είχε σημειώσει ένα ακόμη θαύμα, και ένα ακόμα πρόσωπο από αυτά που τον γνώρισαν θα είχαν προστεθεί στην λίστα εκείνων που «στην συνείδησή τους είναι άγιος», αν και «δεν έχει ανακηρυχθεί επίσημα από την «Εκκλησία»!!!

Θυμήθηκα τώρα μια παλιά ελληνική ταινία με τη Γεωργία Βασιλειάδου, την «η κυρά μας η μαμή», όπου η Βασιλειάδου έκανε την κομπογιαννίτισσα γιατρό του χωριού που έδινε (πούλαγε) χάντρες, βότανα, ξόρκια, και φυλαχτά, για κάθε περίσταση, και που είχε «προβλέψει» ότι η γυναίκα κάποιου στο χωριό θα κάνει αγόρι, αλλά εκείνη έκανε κορίτσι!!! Όποτε, λέει η «μαμή» στον εξαγριωμένο (για την απάτη) πατέρα: «γύρισε το ημερολόγιο που είναι κρεμασμένο στο τοίχο να δεις τι γράφει από πίσω». Και έγραφε: «το ήξερα πως θα είναι κορίτσι αλλά δεν στο είπα για να μη στενοχωρηθείς μιας και ήθελες αγόρι», για να πάρει την απάντηση: «Σάμπως δεν μας τα λες καλά κυρά μαμή. Αν έκανε η γυναίκα μου αγόρι, εσύ θα έκανες την πάπια (αφού θα το είχες «πετύχει»), και θα εξαφάνιζες το χαρτί που είχες κολλήσει πίσω από το ημερολόγιο».

Αλλά αυτά, συμβαίνουν μόνο στον «κόσμο», των λαϊκών (με τους τσαρλατάνους) και ποτέ στη θρησκεία μας, με τους ιερείς και μοναχούς!!! Εεεεεεε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: