Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Τρεις στο γύρο: Μητσικώστας - Λιακόπουλος, καλόγερος Παΐσιος

Το προηγούμενο θέμα μου (παρμένο από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ) με έκανε να θυμηθώ τον Λιακόπουλο σαν πλασιέ βιβλίου για τον διαβόητο καλόγερο Παΐσιο.

Με έκανε να θυμηθώ τρία σχετικά σχόλιά μου, τα οποία και ανέσυρα μόλις τώρα από το αρχείο μου, και τα οποία ευθείς αμέσως τα καταθέτω εδώ, σαν επίκαιρα, πάντα.

Απολαύστε τα:


1. «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ... ΑΥΝΑΝ!» Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2004

Τον κ. Μητσικώστα, τον είδαμε (στις 9/12/2004 στο ALTER), να μιμείται τον κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο στο να διαφημίζει τις... «Προφητείες του Αυνάν»! Υποθετικός ο τίτλος, και σεξουαλικό το υπονοούμενο, αλλά ο πραγματικός τίτλος του βιβλίου είναι «Προφητείες», και αναφέρεται στον μακαρίτη καλόγερο Παΐσιο, που ο κ. Λιακόπουλος και άλλες δυνάμεις ομοϊδεατών, θέλουν να αγιοποιήσουν.

Όμως, αυτό το... «Αυνάν», είναι υπερβολικό, είτε πρόκειται για «θαυματοποιό», είτε για άλλους φτιαχτούς χαρακτήρες, όπως ας πούμε ο «Καραγκιόζης» ή ο «Νασταρδίν Χότζας». Νομίζω;


2. ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ - ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004

Ξαναχτύπησε ο κ. Μητσικώστας, με μια σάτιρα «μιράκολο» (θαύμα) για μια «ρεντίκολο» (ρεζίλι για εμάς τους Ορθόδοξους)... τσίρκο(κα)λο-κατάσταση!..

Τη φορά αυτή, σαν Δημοσθένης Λιακόπουλος, δώριζε στους δέκα πρώτους που θα παράγγελναν ένα βιβλίο του, και... «δέκα πλήρη σετ, των αυθεντικών» ανύπαρκτου «μεγάλου μάρτυρα της Ορθοδοξίας», και συγκεκριμένα, «πλήρη» σετ από «το καύκαλο, τη λεκάνη, τα μηριαία οστά, και τις κνήμες του», με συνοδευτικό πιστοποιητικό εγγύησης μάλιστα από... μητροπολίτη της Εκκλησίας μας!

Μια σάτιρα που «τσακίζει κόκαλα», όχι μόνο αυτά της παπικής προελεύσεως και αμφίβολου γνησιότητας (ιερών λειψάνων τάχα), αλλά και όλων αυτών των «εκκλησιαστικών» που τα εκμεταλλεύονται...


3.«ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ!»... Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2005

Χαμός γίνεται τελευταία με ένα μακαρίτη γέροντα του Αγίου Όρους...Πάρε κόσμε!
-Το δικό μας βιβλίο έχει τον πραγματικό «βίο» του γέροντα (λένε κάποιοι αγιορείτες)!
-Σε εμένα, εκμυστηρεύτηκαν τις «προφητείες» του γέροντα (λέει ο άλλος, και πλασάρει άλλο σχετικό
βιβλίο, καιρό τώρα, τηλεοπτικά!

-Άλλοι, λένε παραμύθια! Το δικό μου βιβλίο δεν είναι γιαλαντζί, αλλά περιέχει τις αληθινές προφητείες του «άγιου γέροντα» (ισχυρίζεται άλλος -7/1/2005- στο ίδιο κανάλι)!..

Θα ρωτήσω, σαν Ορθόδοξος, τον Μακαριότατο, για να μην τα μπλέξω: Ποιον να διαλέξω; Τον «Αϊ-Βασίλη» από το Βόρειο Πόλο, ή τον «Αϊ-Παΐσιο» (από τον τόπο μας, και ας είναι και... ξυρισμένος - 6 εκατοστά του μέτρου - στο κεφάλι από «θαύμα» βλήμα κατά τον εμφύλιο πόλεμο);

Δεν υπάρχουν σχόλια: